perjantai 16. tammikuuta 2015

Moderni DIY vs retro

Me rempattiin kolmisen vuotta sitten mieheni kanssa edellisen asunnon kylppäri ja sauna ja remontista jäi kakkoskakkosia (eli sahattua lankkua!), jotka pyörivät silloisessa työhuoneessa jonkin aikaa. Pojan raskausaikana tuunailin yhdestä lankusta kirjainpalikoita.


Sahasin lankun sopivan kokoisiksi paloiksi, hioin reunat hiekkapaperilla ja maalasin palikat valkoisiksi. Sabluunaa apuna käyttäen maalasin palikoihin vielä kirjaimia ja numeroita. Mulla ei ole enää sabluunaa tallessa, mutta oli tarrakiinnitteinen, muistaakseni Tiimarista joskus ostettu. Käytin todella pientä pensseliä, jotta maali ei leviä sabluunan alta muualle palikkaan. Sienellä töpöttämällä onnistuisi varmasti myös hyvin.

Jos palikat tulevat lasten leikkeihin, kannattaa valita myrkytön maali. Muistaakseni itse käytin Tikkurilan Miranol maaleja. Tikkurilan nettisivujen mukaan myös Empire maali sopisi lelujen maalaamiseen.

Meiltä löytyvät retroversiot näistä palikoista ovat mieheni lapsuudesta. Mun lapsuudenkodin lelulaatikosta löytyy myös näitä samoja palikoita.


Kumpi iskee enemmän, retro vai moderni valkoinen? 

6 kommenttia:

 1. Siis vitsit miten ihana idea, oletpa näppärä!! Jos meillä joskus rempataan niin pitää pistää korvan taakse tämä ja jemmata jäämiä ;)

  En osaa oikein päättää, kun molemmat miellyttää silmää yhtä paljon.. :) Ehkä pienesti kallistun kuitenkin noihin valkoisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Tämä oli tosiaan hyvää hyötykäyttöä ylijäämäpuulle! :)

   Poista
 2. Mä tykkään molemmista! Meiltä löytyy kirppislöytönä bongatut uusretrot (?) palikat, mitkä on ihan kivat. Jos meillä olisi vielä vauvahaaveita niin tuunaisin itsekin ehdottomasti meille vastaavat. Näille mukeloille en enää viitsi kun käyttöikää ei olisi paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään molemmista! :) näitähän voisi tehdä lahjaksikin, jos tuunausinspiraatio iskee eikä itsellä ole tarvetta! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tän tyylisiä juttuja olisi kiva enemmänkin toteuttaa, kun olisi vain aikaa! ;)

   Poista