sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Makuuhuoneen viime silaus

Helmalakana. Tulee mieleen rimpsuja, pitsiä ja romanttinen lookki... Kuulostaa myös jotenkin mummomaiselta, vanhanaikaiselta ja ei yhtään multa. Mutta on oikeasti ihan mahtava keksintö!


Meillä on ollut monta vuotta sama runkopatjasänky, jonka patjat alkoivat olla huonossa kunnossa ja mun makuun ihan liian pehmeät. Ostettiin viime keväänä Ikeasta vain uudet patjat sekä petauspatja vanhojen runkopatjojen päälle. Uudet patjat ovat paljon korkeammat kuin vanhat ja ongelmaksi muodostui runkopatjan ruma ulkonäkö, runkopatja kun jäi näkymään vaikka olisi laittanut päiväpeiton. Ratkaisin ongelman ostamalla Kodin1:stä helmalakanan, jolla saa runkopatjan piiloon. Vaikka sänkyä ei petaisi, on ilme siisti, koska uusien patjojen reuna on myös tumman harmaa. Petaamalla päiväpeiton patjan ja runkopatjan väliin, saa luotua tyylikkään, ehkä vähän hotellimaisen lookin.

Makuuhuone sänkyineen, yöpöytineen ja nämä etenkin tuohon lautaseinään yhdistettynä on kovasti mieleeni, mutta jo pitkään olen haaveillut uusista verhoista viimeistelemään makuuhuoneen lookki. Nuo nykyiset verhot on ostettu vanhaan asuntoomme, jossa makuuhuoneen yksi seinä oli maalattu Taika helmiäismaalilla ja sängyn päällä oli kiiltävä päiväpeitto ja koristetyynyt. Nykyinen makuuhuone on sävyiltään ja materiaaleiltaan paljon maanläheisempi ja huoneeseen sopisi aivan täydellisesti pellavaverhot! Kun vaan osaisi päättää, mikä väri sopisi parhaiten...

Kuvat hm.com
Sisustuskärpänen puraisee aina alkuvuodesta ja taas sisustusjutut pyörii kovasti mielessä. Myös kaikki kaapit ja laatikot on laitettu viime päivinä järjestykseen ja tavarat on aikalailla tiptop! Kotia on siivottu ja järjestelty oikein urakalla. Ihanaa, kun kaikki on omilla paikoillaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Meillä on svanen sänky ja alaosa on sininen (yök). Ajattelin että joko ostan svanen oman päällisen (sika kallis) tai ompelen itse uudet.. mut mähän voisin ostaa vaan helmalakanan ja ongelma olisi ratkaistu. Joskus nuorempana sain helmalakanoista tarpeekseni, ne rypytetyt, yöh. No mutta koska modernejakin saa niin pitää laittaa korvan taa.
  Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin runkopatja on sininen, sellainen feikki hästens ruudullinen, ihan karsea! Tää helmalakana on myös siksi kiva, kun on jämäkkää kangasta, eikä lakanakangasta. Viimeistelee sängyn kivasti!

   Poista
 2. Hei, miten ootte tehny ton seinän? Me suunniteltiin makuuhuoneeseen laminaattiseinää, mutta piru että toi lauta näyttää hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakalaudoitus on kyllä hyvännäköinen ja vähän erilainen ratkaisu. Tehtiin seinään pystykoolaus, johon naulapyssyllä laudat kiinni. Tuolta löytyy vähän enemmän juttua makkarista: http://espoonviisikko.blogspot.fi/search/label/Makuuhuone

   Poista
 3. Sänky näyttää viimeistellylle ja tyylikkäälle! Ihana tuo teidän raakalautaseinä (jos en vielä ole asiasta maininnut :-)). Nuo lukuvalot on myös hienosti upotettu seinään.

  Pellavaverhot ovat varmasti nappivalinta tuohon tilaan. Itse valitsisin nuo vaaleanharmaat. Teidän makkariin sopii paremmin nuo vaalean beiget, jos miettii maton väriä ja sängynpeittoa. Toisaalta se vaalean beige ei erotu tuolta lautaseinän vierestä… Minun valintani teille olisi sittenkin tuo tummin vaihtoehto. Se luo hyvin kontrastia seinään ja muihin tekstiileihin.

  Ajattelitko kokeilla niitä sisustusportaita tuohon seinälle, jossa on nyt nuo mustavalkokuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Itsekin tykkään siitä, että seinävalojen johdot ei ole näkyvissä ja erityisen tyytyväinen olen noihin katkaisijoihin, kun kummaltakin sängyn puolelta saa sammutettua myös kattovalon. Tosi kätevä!

   olen myös kallistumassa tumman harmaiden verhojen puoleen, sängyn päädyn ja helmalakanan värin vuoksi. Ja tosiaan juurikin tuohon valokuvatauluseinälle ajattelin sisustustikkaita, lasten kuvat voisi sitten laittaa allekkain tikkaiden viereen.

   Poista