maanantai 19. tammikuuta 2015

Eteisen muutossuunnitelmia

Meidän eteisen säilytysratkaisut kaipaisivat pientä päivitystä. Tilassa on alkuperäinen kaapisto, joka on melko hyvässä kunnossa, mutta suurin ongelma on tuo avoin henkaritila keskellä. Tila on ollut lähinnä tyttöjen turvakaukaloiden säilytyspaikkana ja henkaritila on lähestulkoon hukkatilaa, sillä en voi sietää sitä sotkuista ilmettä, joka syntyy, kun tällainen avoin tila on täynnä takkeja! Tässä roikkuu siis tällä hetkellä lähes aina vain muutama käytössä oleva takki ja viereinen kaappi on sitten puolestaan täyteen ahdettu. Ei kovin järkevää tilankäyttöä. (Eteisen säilytysratkaisuista kirjoittelin jo aiemmin täällä.) 

 

Olemme suunnitelleet, että kunhan tytöt siityvät pois kaukaloista eikä niille tarvita enää säilytyspaikkaa sisällä, ostetaan tähän ovet. Seuraaviin istuimiin siirtyminen kyllä luultavasti venyy mahdollisimman pitkälle, koska ahdistun ihan totaalisesti istuinviidakossa. Lisäksi meillä tulee olemaan hieman hankalaa mahduttaa sekä tyttöjen tulevat että pojan nykyinen istuin Hondan takapenkille...

Ikeassa myydään erikseen ovia, jotka sopivat tähän leveydeltään täydellisesti. Valitettavasti nuo muut ovet ovat kymmenen senttiä leveämpiä, eikä niitä voida korvata näillä Ikean edullisilla uusilla ovilla. Päätettiin, että maalataan kaikki ovet uudestaan samalla sävyllä. Eli myös ne uudet ovet joutuvat maaliruiskun alle, jotta kaikki ovat varmasti samaa valkoista sävyä. Toinen periaatteessa mahdollinen vaihtoehto olisi uusia koko kaapisto runkoineen, mutta koska emme kuitenkaan halua liukuovia, ei ole järkevää uusia hyväkuntoista runkoa samankaltaiseen uuteen. Ja miksi emme halua liukuovia, johtuu yksinkertaisesti huonoista kokemuksista liukuovikaapistoista. Minusta on paljon selkeämpää, että saa vaikka kerralla kaikki ovet auki ja näkee kaappien sisälle.
 
Ovien laiton yhteydessä myös kaappien sisukset tulisi miettiä kokonaan uudestaan. Tällä hetkellä siis vasemmanpuoleinen kaappi on siivouskaappi (toimii hyvin näin) ja oikealla on yksi kaappi henkaritilaa ja toisessa kaapissa on ylhäältä alas hyllyt, joilla säilytämme kenkiä.

Yksi pieni kaappi henkaritilaa ei riitä meidän takeille, mutta kolmen oven takana sitä on sitten jo vähän liikaa. Henkarikaappiin jää myös helposti liikaa hukkatilaa. Paras ratkaisu olisi, että nykyinen avoin tila jää ovien taakse henkaritilaksi ja viereiseen pikkukaappiin laitetaan hyllyt ja ulos vedettävät korit. Kolmen lapsen kanssa sitä hattua ja tumppua tulee varmasti löytymään tulevina vuosina ihan kiitettävästi, joten jokaiselle tarvitaan jotain omia koreja, joista lapset saavat sitten itsekin vaatteensa otettua (ja toivottavasti laitettua takaisin paikoilleen!).

Tuotekuvat Ikea

Hattuhyllyllä olevat korit saavat todennäköisesti jäädä, vaikka ne hieman hankalalla korkeudella ovatkin. Näihin voisi sitten jatkossa säilöä kausivaatteita ja sellaisia, joita ei päivittäin tarvitse.

Eteisen ilme tulee varmasti muuttumaan paljon siistimmäksi ja modernimmaksi ovien laiton jälkeen!

2 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä järjestyksen kuningatar ;-)! Jos joskus saisin edes pienen osan järjestelmällisyydestäsi… Onneksi on nämä sinun postaukset, jotka toimivat inspiraationa.

  Nyt tajusin vasta, miksi liukuovet eivät ole tuntuneet niin hyvälle käyttää! Tosiaan ainakin puolet vaatteista on "piilossa", jolloin kokonaisuutta ei hahmota niin hyvin vaatteista valitessaan. Niin se on!

  Onko turvaistuin valinnat jo hahmottuneet? Täällä pähkäillään saman asian äärellä. Voin kuvitella, että teillä on varsinkin haastavaa, kun takapenkille täytyisi saada esikoinenkin. Käytiin testaamassa Besafea meidän Audiin ja ei oikein mahdu telakan kanssa… Etsinnät jatkuu :-/.

  Pikaista paranemista nyt vuorostaan sinulle! Toivottavasti kuume laskee ja olo helpottuu :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! Kiva jos näistä on jotain inspiraatiota! :) Turvaistuin asiat ovat edelleen mietintämyssyn alla... Ihan ahdistus sovittaa kolme penkkiä takapenkille! Meillä on esikoisella besafe keskipaikalla tällä hetkellä, sekin menee varmaan vaihtoon, kun on niin kookas, ettei molemmin puolin meinaa mahtua mikään... Parasta olisi mennä liikkeeseen kokeilemaan!

   Poista