maanantai 29. joulukuuta 2014

Walk-in closet suunnitelmia siskolleMainitsinkin jo aiemmin, että suunnittelimme jouluna siskoni kotona heidän tulevaa vaatehuoneremonttia. Heillä on muutaman portaan päässä erotettuna oma makuuhuone ja vastapäätä tyhjillään oleva huone, josta olisi tarkoitus tehdä vaatehuone. Heillä on kellarikerroksessa erikseen ulkovaate- ja kenkäsäilytys, joten tulevaan vaatehuoneeseen olisi tarkoitus säilöä vain kahden aikuisen sisävaatteet. Huone on noin 14m2, eli kohtuullisen tilavasta vaatehuoneesta on kyse!
Avoin vaatesäilytys. Huonekorkeus laskee tilassa pitkällä kokonaisella seinällä 170 senttiin, tälle seinälle asettaisin koko matkalle hyllyn, jonka alle kiinnitettäisiin myöskin koko seinän pituinen tanko henkareille. Hyllylle muutama sisustuskori sekä avonaista tilaa esimerkiksi laukuille. Ja tietysti kaikki henkarit samanlaisia mieluiten puisia henkareita.

Muu säilytystila. Tilassa on tällä hetkellä jo parhaat päivänsä nähnyt pähkinänvärinen liukuovikaapisto, joka saa lähteä. Tilalle laittaisin Ikean Malm lipastoja, jotka olen todennut omassa käytössä todella hyviksi vaatesäilytykseen. Leveämmät lipastot ovat mitoiltaan 80x48x123 ja kapeammat 40x48x123. Laittaisin syvennykseen kaksi leveää ja yhden kapean, näinollen laatikostojen leveys olisi 2 metriä ja huonekalujen ja ikkunan väliin jäisi 90 sentin rako, johon asettaisin suuren huonekasvin. Lipastojen ylle seinälle asettaisin pyöreän peilin ja lipastojen päälle esimerkiksi korusäilytys. Laatikostot sopivat mielestäni parhaiten alusavaatteille, topeille, yövaatteille ja urheiluvaatteille. Kaikki paidat, housut, hameet ja mekot säilyttäisin henkareissa.

Lipastoihin alusvaatteet, topit, urheilu- ja yövaatteet. Yläpuolelle korusäilytys ja kasvopeili. (Kuvat Stockman ja Ikea)
Seinät. Huoneessa on tällä hetkellä harmaaksi maalatut paneeliseinät, joiden sävy on jotenkin hieman tunkkainen, eikä tee tilalle oikeutta. Vastapäisessä makuuhuoneessa paneelit on maalattu valkoisiksi ja saman käsittelyn tekisin tulevan vaatehuoneenkin seinille. Ilme raikastuisi ja modernisoituisi.

Tekstiilit. Huoneessa on yksi iso ikkuna, jonka vastapäätä on naapuritalon ikkunat, joten verhot pitää ehdottomasti laittaa ikkunan eteen. Ehdottaisin läpikuultavia lattiaan asti ulottuvia valoverhoja, jotka olisivat kokoajan ikkunan edessä sekä oikealle puolelle yksiväristä tumman harmaata pellavaverhoa. Sisko ja hänen miehensä ovat suunnitelleet tilaan kokolattiamattoa, mikä sopisi vaatehuoneeseen mielestäni todella hyvin. Valitsisin maton sävyksi verhoista pari astetta vaaleamman harmaan sävyn. Mikäli he eivät päädy kokolattiamattoon, kaunis vaihtoehto voisi olla alla olevasta kollaasista löytyvä villamatto.

Valaistus ja muu kalustus. Keskelle huonetta asettaisin rahin, joko yhden ison tai kaksi pientä esim. punottuja pyöreitä raheja ja kattoon upotetut ledit. Lisäksi lipastojen taakse yläreunaan voisi laittaa ledinauhaa, joka toisi kauniin ja tyylikkään epäsuoran valaistuksen tai vaihtoehtoisesti jokin kaunis pöytälamppu lipaston päälle.

Kuvat Stockman, Ikea ja Asko

Ilman minkäänlaista ammattitaitoa sisustamisesta tai tilaratkaisuista, tältä näyttäisi minun suunnitelmani kyseiseen tilaan! Kelpaisi ainakin itselle tällainen vaatehuone! ;)

Vai tulisiko sulle mieleen jokin kuningasidea tilan suhteen?

9 kommenttia:

 1. Tällainen on niin mun ikuinen haave! mun vaatehuoneessa tosin olisi oma hylly kaikille ihanille kengillä ♡ mutta hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, sama juttu, kelpaisi itsellekin! Heillä löytyy se kenkähuone erikseen kellarikerroksesta! ;)

   Poista
 2. Mä luin ihan silmät ja huuli pyöreenä tätä, sulla on oikeesti niin paljon annettavaa tolla sisustussaralla! Ideoita ja silmää kokonaisuuksille, luovuutta.. Wau! Multa ei ikinä irtoo minkäänlaisia ideoita vaikka miten koputtelisin päätäni. Tykkään kauniista kodeista, mutta en vaan jotenkin ihan käsi siinä hommassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLEN vaan jotenkin ihan käsi siinä hommassa, oli tarkoitus kirjoittaa.

   Poista
  2. Mä luulen, että joku ammattilainen voisi olla eri mieltä! ;) Mutta kiitos! :) Tällasia on kyllä kiva miettiä ja tehdä,

   Poista
 3. Vau, miten hyvänkokoinen vaatehuone! Kiva suunnitelma :-). Tykkään erityisesti kokolattiamatosta ja valaistussuunnitelmasta.

  Huoneen keskellä käytännöllisin olisi mielestäni yksi hyvän kokoinen rahi, jossa esim. lapset tai isä voisi istuskella makutuomarina, kun äiti valitsee asua ;-). Myös tukevalla rahilla on helppo istua, kun pukee kenkiä eri vaihtoehtoja vertaillessa.

  Meidän edellisessä kodissa teetettiin juuri tuollaisen viistokattoiseen tilaan peililiukuovet mittatilauksena koko seinälle, jolloin hengarivaatteet ovat helposti saatavilla, mutta siististi liukuovien takana. Ovet suojaavat vaatteita myös mahdollisilta auringonvalon aiheuttamilta haalistumilta.

  Siskosi on onnentyttö, saadessaan noin upean vaatehuoneen :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Yksi iso rahi voisi kyllä olla parempi ja käytännöllisempi, vaikka tässä tilassa ei niitä kenkiä tosiaan ole, kun heillä kenkäsäilytys on alakerrassa.

   Auringonvalon vaikutusta en kyllä osannut ollenkaan ottaa huomioon, estäisiköhän valoverhot sen verran, ettei vaatteet pääse haalistumaan. En kyllä nyt edes muista enkä hahmota, mihin suuntaan ikkuna on, että paistaako aurinko edes pitkää aikaa päivästä suoraan huoneeseen. En usko heidän haluavan kuitenkaan liukuovia.

   Iso vaatehuone taitaa olla aika monen haavelistalla! ;)

   Poista
  2. Niinhän sinä tosiaan kirjoititkin, että kengät säilytetään alakerrassa ;-)…

   En osaa sanoa, kuinka paljon valoverhot blokkaa auringonvaloa… Olen vaan jo huomannut vajaan vuoden ajalta, jolloin olen säilyttänyt tyttöjen mekkoja hengarissa, avorekissä, että osasta on väri haalistunut vähän. Huoneeseen paistaa kyllä aurinko aika paljon ja verhot ovat harvoin kiinni.

   Otahan kuvia tänne valmiista vaatehuoneesta, jos saat vain siskoltasi luvan :-)!

   Poista
  3. Harmi, että on tyttöjen mekot haalistuneet, uskomaton voima auringolla! Mä olen huomannut tämän haalistavan vaikutuksen ainostaan ensimmäisessä asunnossamme, jossa meillä oli mustat verhot olohuoneessa. Kivan haalistuneet oli verhojen takapuolet, kun otettiin pois ikkunasta!

   Laitan varmasti kuvia, kunhan he saavat projektin toteutettua! :)

   Poista