keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Kulunut vuosi on ollut yksi raskaimmista, mutta myös antoisimmista ja hienoimmista. Huomenna otetaan suunta kohti uutta vuotta, mutta mitä meidän vuoteen 2014 on mahtunut?

Tammikuu alkoi ikävissä merkeissä, kun jouduin äkillisen verenvuodon seurauksena vuodelepoon rv 25+3. Oli loppiaisen jälkeinen tiistai ja vietettiin pojan kanssa tavallista kotipäivää, kaveri oli ollut aamupäivällä tyttönsä kanssa kylässä, kun lounaan jälkeen alkoi yllättäen runsas verenvuoto. Kaveri kiiruhti takaisin meille vahtimaan poikaa, mies kun oli töissä ja matkaan menisi tunnin verran. Minä lähdin ambulanssilla Naistenklinikalle ja siitä alkoi henkisesti todella raskas kymmenen viikkoa.

Kasvattelin vatsaani kolme viikkoa sairaalassa, jonka vuoksi esikoisemme aloitti päiväkodissa. Vuodelepo on järkyttävän raskas, jota ei pysty käsittämään ennen kuin se osuu omalle kohdalle. Tähän vielä lisäksi huoli tyttöjen mahdollisesta ennenaikaisesta syntymästä, syntymän jälkeisistä komplikaatioista ja heidän terveydestä sekä esikoisen hoidosta ja päiväkodin aloituksesta, voisi sanoa alkuvuoden olleen todella raskasta aikaa. Mies leikki tämän ajan kotona yksinhuoltajaa puolitoistavuotiaan kanssa, kävi töissä ja viimeisteli keittiöremonttia... Suuri kiitos kuuluu kyllä myös äidilleni, joka otti töistä lomaa ja tuli avuksi siksi aikaa, kunnes saatiin päiväkotipaikka! Äitini vietti kahden viikon ajan arkipäivät meillä pojan kanssa, että mies pääsi töihin ja kävi myös tutustumassa pojan kanssa päiväkotiin.

Vuodelepo jatkui kotiinpäästyä vielä seitsemän viikkoa ja kymmenen pitkän viikon jälkeen synnytys käynnistyi yöllä vesien menolla raskausviikkojen siirtyessä viikoille 35+1. Ihanat, pienet ja ennenkaikkea terveet tytöt syntyivät maaliskuisena sunnuntaina puolen tunnin ikäerolla. Sairaalassa vietettiin viisi yötä, jonka jälkeen alkoi aivan uudenlainen arki viisihenkisenä perheenä.


Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä ja käytiin mökillä. Pääsiäisenä olisi ollut laskettu aika!Toukokuussa rakennettiin terassia ja laitettiin piha kuntoon tulevaa kesää varten, tuossa ohimennen, kun ei muutakaan tekemistä ollut... ;) Toukokuussa aloitin myös tämän blogin kirjoittamisen.


Helteisenä viikonloppuna toukokuun lopussa juhlittiin tyttöjen nimiäisiä sekä pojan 2-vuotissynttäreitä.Kesällä mies oli paljon isävapailla ja kesälomilla, käytiin Muumimaailmassa, lintsillä ja Korkeasaaressa. Grillailtiin, mökkeiltiin ja nautittiin kesästä. Ja onneksi tehtiin terassi ja saatiin piha kuntoon, aurinkoisista päivistä oli ihana nauttia omalla terassilla!Syksyn koittaessa oli aika ottaa itseä niskasta kiinni ja aloitin laihdutusprojektin Superdieetin avuin. Kymmenen kiloa karisi syksyn aikana yllättävän helposti! Tätä ennen herkuteltiin vielä tyttöjen iltapäiväkuohareiden merkeissä.Lokakuun lopussa siirryttiin jo odottamaan tulevaa joulua, ensimmäistä joulua kolmen lapsen kanssa!


Marraskuussa vietettiin tyttöjen pikkujouluja.


Joulu tuli ja meni, sitä vietettiin sekä kotona perheen kesken, että kyläillen ja nyt on aika siirtyä kohti uutta vuotta. Vuodesta 2015 tulee varmasti vauhdikas, sen takaavat pian vuoden täyttävät tytöt sekä tuo isoveli! 


Raskaan vuoden päätteeksi olo on ennenkaikkea kiitollinen, kiitollinen perheestä, ystävistä ja ennen kaikkea kolmesta terveestä lapsesta. Vaikka vieläkin joskus katsoo tyttöjä ja ihmettelee, että heitä tosiaan on kaksi, koen olevani etuoikeutettu saatuani kaksoset. Etuoikeutettu myös siksi, että lääkärit epäilivät uudelleen raskaaksi tulemisen mahdollisuutta esikoisen synnytyksen jälkeisten komplikaatioiden vuoksi! Ja mitä vielä, saatiinpahan kaksoset! ;) Hieno vuosi, nyt meidän perhe on valmis tulevaan!

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille lukijoille!

10 kommenttia:

 1. <3 Ihana vuosikatsaus raskaista asioista huolimatta.
  Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina! <3 kaikkea hyvää myös teille!

   Poista
 2. Suloisia kuvia, nuo pienokaisten villahaalarit on ihan mielettömän ihanat! Raskaan alun jälkeen teidän vuosi vaikuttaa olleen oikein ihana. Onnellista alkavaa vuotta teidän perheelle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Nuo villahaalarit on äitini tekemät, hän teki samanlaisen aikoinaan myös esikoiselle, eri sävyissä toki! :) Vuosi on ollut kyllä mahtava raskaasta alusta huolimatta! Onnellista uutta vuotta myös teille! <3

   Poista
 3. Blogisi löytyy nyt Monikkoblogit -linkistä :) Ja Facebookissa on auki "Monikkoblogit" ryhmä.
  Jos haluat poistaa blogisi listalta, ota yhteyttä :)

  http://monikkoblogi.blogspot.fi/
  https://www.facebook.com/groups/738688152887929/

  Terkuin Sanna (kahdesta kuudeksi)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa uutta vuotta <3 Vauhtia ei varmastikaan tule puuttumaan, mutta nautitaan kaikesta :) Ps Sukkapaketti pääsee matkaan vasta maanantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meno tulee olemaan varmasti vauhdikasta monta vuotta, niin meillä kun teillä, mutta nautitaan tosiaan! Ihanaa uutta vuotta teillekin! <3 ja kiitoksia vielä jo etukäteen sukista, postia odotellessa!

   Poista
 5. Hyvää uutta vuotta teidän perheelle <3!

  Oli mielenkiintoista lukea teidän alkuvuodesta, vaikka se teille varmasti raskas on ollutkin. Ei voi kun ihmetellä, miten hienosti olette saanut kaikki lopulta järjestymään :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi asioilla on tosiaan tapana järjestyä! Vaikka kyllä siinä aika monta unetonta yötä vietettiin...

   Hyvää uutta vuotta myös teille Sanna! <3

   Poista