keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pikkujoulutarjoiluja

Pari viikkoa sitten järjestin kotonamme vauvaystävälliset pikkujoulut ja talo täyttyi kahdestatoista ihanasta naisesta ja yhteensä kuudesta vauvasta meidän neidit mukaanlukien. Tarjolla oli sekä suolaista että makeaa ja tietysti glögiä. Ajattelin jakaa reseptit, jos on vielä pikkujoulutarjoiluja tai reseptejä muihin illanistujaisiin hakusessa.


Cocktailpalat

voitaikinalevyjä
viikunahilloa
Aura-juustoa
saksanpähkinöitä

Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt kahdeksaan osaan, levitä jokaisen palan päälle pieni nokare viikunahilloa, aurajuustoa ja saksanpähkinänpuolikas. Paista 225 asteessa noin 10-15min. Huom! Nämä ovat ehdottomasti paremman makuisia kuin miltä näyttävät! ;) Nämä ovat ehdottomasti parhaita samana päivänä kun on tehty.



Siika- ja taimentartar

Tähän en oikeastaan osaa antaa tarkkoja määriä sillä tein tartarin ihan summan mutikassa. Kalat olivat isäni pyytämiä ja laitoin kalat graavaantumaan edellisenä aamuna. Fileen päälle merisuolaa ja hippusellinen sokeria pehmittämään kalat. Seuraavana päivänä pyyhin ylimääräiset suolat pois, nypin ruodot ja pilkoin kalat pieniksi paloiksi. Tein kahteen eri kippoon sekoituksen smetanasta, punasipulista ja ruohosipulista, toiseen taimenet ja toiseen siiat. Sekoitus, maun tarkistus ja nokareet saaristolaisleivälle. Nosta leivät pöytään vasta juuri ennen tarjoilua.





Tonnikalapaprikapiiras

valmis piirakkapohja
2rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki tonnikalaa
puolikas paprika
suolaa
pippuria
juustoraastetta

Tässä oikaisin ja käytin kaupan valmista piirakkapohjaa. Sekoita tuorejuusto, tonnikala, pilkotut paprikat ja mausteet. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.



Pipari cake pops (n. 15kpl)

pipareita (n. 3/4 Annas -paketista)
n. 3 rkl appelsiinituorejuustoa (Valio)

koristeluun maitosuklaata ja strösseleitä

Murskaa piparit, sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele palloja ja siirrä jääkaappiin jähmettymään (voi tehdä jo edellisenä päivänä). Sulata suklaa, kasta tikku suklaaseen ja työnnä palluran sisään, pyörittele pallo suklaassa ja koristele samantien haluamallasi tavalla. Siirrä pallot jääkaappiin jähmettymään.


Luumukanelitortut

voitaikinalevyjä
luumumarmeladia
Valio luumukanelirahkaa

Leikkaa voitaikinalevyt kahdeksaan osaan, voitele kananmunalla ja paista paloja 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise palat ja laita väliin luumumarmeladia ja nokare luumukanelirahkaa. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Tämä on Valion resepti joululehdestä ja ohjeen mukaan näistä olisi tehty tähden muotoisia piparkakkumuotilla. Mulla ei ollut tarpeeksi isoa piparimuottia (ohjeessa kehoitettiin käyttämään isoa, koska palat kutistuvat uunissa), joten oikaisin ja tein neliöitä. Todella hyviä ja kiva vaihtoehto niille perinteisille joulutortuille.





Herkullista joulunalusaikaa!

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihanat tarjoilut!!! Kyllä vieraiden kelpasi! Olen kerran yrittänyt kokeilla cakepopseja ja sanotaanko etteivät ne näyttäneet noin kauniilta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvin nämä teki kauppansakin! :) Musta on kiva laittaa ja järjestää tällaisia pieniä illanistujaisia. Kuorruttamisessa helpottaa, kun käyttää teelusikkaa apuna, toiseen käteen lusikka, jossa reilusti sulaa suklaata ja toiseen tikku, jossa pallura. Pyöritä palluraa lusikassa, lusikalla voi myös valuttaa ja levittää suklaata cake popsin päälle. Silleen mä olen saanut niistä edes tuon näköisiä, vaikka voisivat toki olla vielä paljon kauniimpiakin! ;)

      Poista
  2. Kaikki tarjoilut oli superhyviä, mut minun ehdoton lemppari oli nuo joulutorttuneliöt. Koko oli just hyvä suupala, ja maku oli tosi perinteinen mut silti vähän erilainen, tuossa rahkassa siis se salaisuus! Ainaki niitä teen myös itse!

    Jäken mamma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva, että maistui! :) ja noi rahkatortut oli mustakin tosi hyviä, kivaa vaihtelua niille perinteisille versioille!

      Poista
  3. Ihanat tarjoilut! Täytyy itsekin kokeilla cakepopsejen jouluversioita pipareista. Aika luksusta myös nuo tartarit itsepyydettystä kalasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kannattaa kokeilla, ne oli tosi hyviä :) Ja private kalastaja on kyllä luksusta, tietää ainakin, että on tuoretta ja mistä kalat on peräisin!

      Poista