torstai 27. marraskuuta 2014

Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi: Laukut

Blogin luonnoksista löytyi muutama kuvallinen postaus, joten liittyen aloittamaani hyvän mielen vaatekaappi projektiin, tässä mun mielestä tärkeimmät asusteet, eli mun laukut esiteltyinä.

Moni varmasti kokee suurehkon laukkukokoelman tärkeäksi osaksi hyvän mielen vaatekappia. Itse satsaisin mieluummin laatuun kuin määrään. Muutamalla moneen asukokonaisuuten sopivalla laukulla pärjää monessa eri tilanteessa. Mielestäni ainakaan montaa samankaltaista laukkua ei tarvitse omistaa. Mä suosin laukuissa ja asusteissa muutenkin vain kahta väriä, mustaa ja ruskeaa ja mielestäni esimerkiksi laukut, vyöt ja saapikkaat tai nilkkurit on hyvä löytyä molemmissa väreissä. Mun vaatekaappi koostuu perusväreistä, eli mustasta, valkoisesta, harmaasta ja sinisestä, joten lähes kaikki sopii hyvin yhteen. Usein laukku tulee valittua kenkien värin mukaan.

Laukkuja mulla on vain neljä (poislukien hoitolaukku ja treenikassi) ja näillä koen pärjääväni oikein hyvin. Merkkilaukuista en ole oikeastaan koskaan haaveillut, itselleni merkkiä tärkeämpää on materiaali, väri, laukun käytännöllisyys ja ulkonäkö muuten. En myöskään ikinä voisi kuvitella maksavani laukusta esimerkiksi tuhatta euroa, kun laadukkaasta nahasta tehdyn laukun saa parilla sadalla. Mulla on siis vain mustia ja ruskeita laukkuja ja molempia kahdessa eri koossa. Lisäksi kaikki ovat cross over -malleja, en varmaan osaisi muunlaisia enää käyttääkään (kädet pitää olla usein jossain muualla, kuin käsilaukun hihnassa!). Pienempi musta laukku on ajanut myös juhlalaukun virkaa, vaikka seuraavien fiinimpien juhlien vastaan tullessa, olenkin ajatellut ostaa jonkin pienen kauniin juhlalaukun. Pidemmittä puheitta, tässä mun laukku"kokoelma":


Isompi ruskea on Marc O'Polo ja pienempi Clarcs, mustista isompi on Selected Femme ja pienempi DKNY.

Laukuissa kannattaa mielestäni panostaa aitoon nahkaan, hoidettuna nahkapinta pysyy hyvänä vuodesta toiseen verrattuna keinonahkaisiin, joista pinta saattaa rapistua hyvinkin nopeasti. Mä yritän epäsäännöllisen säännöllisesti muistaa levittää näihin nahanhoitoaineen ja pinta on kaikissa pysynyt hyvänä.

Nuo pienimmät laukut ovat ehdottomasti eniten käytössä. Usein matkassa kulkee lisäksi hoitolaukku, joten pieneen käsilaukkuun mahtuu hyvin kännykkä, lompakko ja avaimet.

Toki välillä tulee haaveiltua jostain ihanista laukuista etenkin Stockalla käydessä, mutta järjen ääni on saanut olemaan kiikuttamatta yhtäkään kassalle. Näillä pärjään oikein hyvin!

Minkälaisista laukuista sä tykkäät? Entä montako laukkua sun kaapista löytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti