maanantai 3. marraskuuta 2014

Perintökaappi

Äitini toivoi pääsevänsä eroon heille ylimääräisestä vanhasta kaapista ja päädyin ottamaan sen meille kokeiluun. Aluksi ajattelin, ettei kaapille ole sopivaa paikkaa, mutta lasten leikkikeittiö sai siirtyä äidin sisustamisen tieltä sohvan takana olevaan tilaan ja kaapille löytyi oikein mainio paikka olohuoneesta. Samalla sain äidiltäni tuon suuren Karhulan keittiötölkin. Kuvista poiketen purkkiin päätyi lopulta jouluvalosarja, joka toimii ihanana tunnelmanluojana jo nyt marraskuussa.Uuden ja vanhan yhdisteleminen sisustuksessa on jo pitkään miellyttänyt. Miehen ja mun ensimmäinen yhteinen koti oli pieni kaksio, joka sisustettiin hyvin musta-valkoisesti, graafisia kuoseja, lasia ja kromia. Sisustustyylini on pehmentynyt näistä vuosista huomattavasti ja nykyään pidän paljon tällaisista vanhoista huonekaluista ja esineistä. Onhan meillä vieläkin jonkin verran mustaa ja etenkin valkoista, mutta nykyään pidän paljon myös puun sävyjen tuomasta lämmöstä ja harmaan eri sävyistä. Uskon, että tämänkaltainen tyyli tulee säilymään meillä vielä pitkään.Kaappiin päätyi kynttilät ja muutama ylimääräinen tuikkukippo. Nyt ovat kynttilät helposti käden ulottuvilla, näitä kun tulee poltettua tähän aikaan vuodesta joka ilta. Myös paksu villahuopa on jo kaivettu kesäsäilöstä käyttöön. Huopa on Barker Textilesin 100% villahuopa, ostettu useampi vuosi sitten Kodin1:stä. Meillä on aika viileää alakerrassa näin syksyisin ja talvisin, mutta tuon peiton alla ei kyllä pääse palelemaan, on ihan mahdottoman lämmin! Harmaa vaasi on myös usemman vuoden takainen ostos Iskusta. Katsotaan kauanko saa olla lattialla rauhassa, tytöt ovat menneet jo jonkun aikaa melko lujaa... Tällaiset esineet ovat kuitenkin toistaiseksi saaneet olla rauhassa, eniten kiinnostaa isoveljen isot autot yms värikkäät lelut!

Mitäs tykkäät, kun samalta seinustalta löytyy sekä vanhoja huonekaluja että Ikean korkeakiiltoa?

9 kommenttia:

 1. Hurmaava pieni kaappi! Sopii sisustukseen täydellisesti. Ja tuo huopa - IHANA! Mä ihailen joka vuosi Pentikin villahuopia, mutta joka vuosi ne jäävät "ostan sitten alesta" ajatukseen eikä tule ostettua sittenkään. :/ Nyt suunnitelmissa on neuloa paksu, pehmeä palmikkoviltti päiväunien ja viileiden iltojen kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pentikin huovat on myös tosi ihania, mä taisin myös käyttää tähän jonkun alekupongin, on meinaan hintaa noilla isoilla villahuovilla! Palmikkoviltti kuulostaa ihanalta. Mä tein silloin raskauden vuodelevon aikaan kuusikulmaisista paloista viltin, koristaa meillä makuuhuonetta tällä hetkellä. Juttu löytyy: http://espoonviisikko.blogspot.fi/2014/07/torkkupeitto-syksyn-savyissa.html

   Poista
 2. Ihanan kaunista ja kodikasta teillä! Olet onnistunut kivasti yhdistämään vanhaa ja uutta. Näin sisustukseen saa myös sitä paljon puhuttua kerroksellisuutta :-).

  Tykkään itse nykyään luonnonmateriaaleista ja pehmeistä väreistä. Meidän entinen koti oli myös paljon kovempi - mustaa, valkeaa, korkeakiiltoa, kromia. Nyt tyyli on pehmentynyt, ihan niinkuin teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Teillä on kyllä myös niin kauniin näköinen koti! :)

   Poista
 3. Ihana tuo kaappi! Itse pidän myös kovasti eri puun sävyistä sisustuksessa! Mielestäni vanhaa ja uutta yhdistelemällä tulee persoonallista ja oman näköistä, joten kauniilta näyttää! Sulle olis haaste minun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on, että jos kaiken ostaa uutena kerralla, voi lopputulos olla helposti hieman persoonaton. Ja kiitos paljon haasteesta, täytyy tarttua tähän ajan kanssa lähiaikoina! :)

   Poista