torstai 6. marraskuuta 2014

Joulukalenteri etenee...

Pojan joulukalenteri otti tällä viikolla askeleen eteenpäin ja sain täytettyä jo monta kalenterin luukkua. Loput kuusi luukkua saa sisäänsä muumisuklaata ja muumixylitolia. Pussit ja valmiiksi numeroidut tähtitarrat ostin Sinellistä. Tein pussien yläkulmiin reiät ja laitan pussit roikkumaan juuttinarulla epäsymmetriseen kasaan. Ajattelin, että joka päivä yksi pussi irrotetaan ja siten pussien määrä vähenee jouluaattoa kohden.Luukuista löytyy siis muumihahmoja ja pieniä tarvikkeita taloon, Cittarista löytyneitä muumi keräilykortteja sekä kaksi piparkakkumuottia. Muotit löytyy itsenäisyyspäiväviikonlopun luukuista, silloin on hyvä hetki leipoa yhdessä pipareita! 24. luukun ajattelin toetuttaa niin, että luukusta löytyy paperille kirjoitettu vihje, jonka avulla poika saa aattoaamuna etsiä paketin, josta sitten löytyy muumitalo. Tämän paketin saa avata jo aamulla, jonka myötä päivän leikit on varmasti taattu ja joulupukki tuo sitten illalla muut lahjat.

Kalenterin paikaksi valikoitui rumaakin rumemmat patteriputket kahden ikkunan välissä. Kuvassa muuten näkyy myös sisältä löytyvät ensimmäiset jouluvalot. Karhulan lasipurkki sai sisäänsä valosarjan, joka ei enää kelvannutkaan pieneen pihapuuhun, sarjasta kun on palanut muutamalta pätkältä useampikin valo. Purkkiin laitettuna palaneita lamppuja ei huomaa.


Myös Sanna pohti Pilvi valkoinen --blogissaan minkälaisen kalenterin toteuttaisi vauvoilleen ja sinne kommenttiboksiin vinkkasinkin, että vauvojen joulukalenterin voisi toteuttaa lorupussi-idealla. Eli joka päivälle joku loru tai muu taputusleikki, joka leikittäsiin päivän aikana yhdessä vauvojen kanssa. Tällainen ei-materialistinen kalenteri sopisi mielestäni hyvin vauvoille, joille ei voi kuitenkaan mitään pieniä juttuja antaa ja maissinaksukalenteri olisi ehkä vähän liian tylsä!

4 kommenttia:

  1. Tämä sinun tekemä joulukalenteri on ihan huippu hyvä idea! Itsekin suunnittelen A-murulle joulukalenteria, mutta se on vielä(kin) suunnitelma-asteella. Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta näin pikaselauksen perusteella. Jään seurailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina! Mäkin viime vuonna vaan suunnittelin ja suunnittelin ja jäi sitten kokonaan tekemättä, nyt tartuin härkää sarvista ajoissa! ;) ja tervetuloa seurailemaan! :)

      Poista