keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi: Juhlavaatteet

Mulla on aika harvoin tarvetta ihan oikeille juhlavaatteille. Tosi harvoin on ollut häitä tai mitään pukukoodillisia juhlia. Useammin on sitten sellaisia ei niin muodollisia juhlia, kuten synttäreitä, ristiäisiä, valmistujaisia, rippijuhlia, joihin kelpaa hieman rennompi mekko tai esim musta hame ja siisti pusero. Kaapista löytyy kuitenkin kaksi todella juhlavaa mekkoa ja useampi rennompi. Myös musta kynähame ja pari juhlakelpoista pitkähihaista puseroa sekä yksi lyhythihainen valkoinen pusero.

Mielestäni muutamalla juhlavaatekokonaisuudella pärjää häät, hautajaiset ja muut juhlat, jos niitä on harvoin. Varmin valinta on mielestäni puolipitkä mekko tai tälle vaihtoehtona musta hame ja siihen valkoinen tai musta siisti paita. Kokomusta tai musta-valkoinen on mielestäni tyylikkäin valinta. Tyttöjen nimiäisiin yritin etsiä pitsistä kynähametta, mutta sopivaa ei tullut vastaan ja päädyin silloin huomattavasti kesäisempään mekkoon. Zalandon valikoimista löytyikin nyt kaunis musta pitsinen hame.

Kuvat Zalando ja H&M
Kuvat Zalando

Asustepuolella varmin valinta on klassiset mustat avokkaat, mutta mikäli korkokengät ei millään tunnu omilta, mielestäni myös mustat siistit ballerinat sopivat monenlaisiin juhliin. Itsellä juhlakenkäpuoli on hieman vajavainen ja tuollaiset klassiset mustat korkkarit olisi kyllä hyvä olla olemassa. Multa ei löydy myöskään varsinaista juhlalaukkua, vaan DKNY:n pieni musta nahkalaukku on ajanut sen asiaa tarvittaessa. Jos jotkut pukukoodilliset juhlat olisi tiedossa, olisi suunnattava sekä kenkä- että laukkuostoksille.

Mun mielestä on turha hamstrata kaappiin paljon juhlavaatteita, jos käyttöä on harvoin. Mieluummin panostaa yhteen tai kahteen hyvään kokonaisuuteen, joissa pärjää juhlat kuin juhlat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti