torstai 18. syyskuuta 2014

Ikuinen matkakuume

Välillä tässä arjen pyörityksessä iskee kauhea matkakuume ja olisi valmis pakkaamaan lapset ja laukut samantien lentokoneeseen. Realiteetit tulee kuitenkin hyvin nopeasti vastaan ja onkin todettu, että ei missään nimessä ainakaan vuoteen lähdetä reissuun. Vaikka asennoituisi miten, matkustaminen kolmen pienen kanssa kun tuskin on kovinkaan rentouttavaa.

Amsterdam

Lontoo

Itse tykkään enemmän kaupunki- kuin rantakohteista ja kaupunkilomalle haluaisin lastenkin kanssa lähteä. Yksi suosikki ylitse muiden olisi Kööpenhamina, jossa ei ole tullut vielä käytyä. Tähän reissuun voisi yhdistää Legolandian, joka olisi muutaman vuoden päästä varmasti aika hitti ainakin pojalle.

Praha
Toinen kiva kohde lasten kanssa voisi olla Pariisin Disneyland. Pariisi itsessään ei ole mikään mun lempikaupunki, mutta Disneyland olisi varmasti kokemisen arvoinen myös aikuisille!

Kaupunkilomien lisäksi houkuttelisi ajatus talon vuokraamisesta esim. Pohjois-Italiasta. Tällaisesta olen kuullut useitakin hyviä kokemuksia. Toisen lapsiperheen kanssa kun lähtisi matkaan olisi kustannukset varmasti inhimilliset, lapsilla olisi seuraa ja aikuisetkin voisi saada omaa aikaa, jos lastenhoidossa vuoroteltaisiin.

Rooma

Ennen lapsia käytiin miehen kanssa vuosittain, joskus parikin kertaa vuodessa reissussa jossain päin Eurooppaa. Yhdessä on käyty perus Tukholman ja Tallinnan lisäksi Pariisissa, Amsterdamissa, Roomassa, Lontoossa ja Prahassa. Kuvat näiltä reissuilta.

 Missä te olette reissanneet pienten lasten kanssa?

4 kommenttia:

 1. Voi, kun olisi ihana päästä itsekin matkalle perheen kanssa... :) Käytiin jenkeissä esikoisen kanssa road tripillä muutama vuosi sitten ja oli aivan mahtavaa.. ehkä vielä joskus. Haaveillaan kyllä ja suunnitellaan, mutta toteutukseen voi mennä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jenkkien road trip kuulostaa mahtavalta! :) Ja luulen, että meilläkin toteutukseen voi mennä jonkin aikaa, mutta saahan sitä haaveilla...! :)

   Poista
  2. Voisin kyllä joskus kirjoitella blogiin näistä matkajutuistakin :) On meillä tosin haaveissa, että nyt veronpalautus rahoilla, jos löydetään edulliset äkkilähdöt koko viiden hengen perheelle (lennot+yöpyminen alle 600e), niin lähdetään jouluna jonnekin, kun vielä kaksi nuorinta on alle 2v (edullisemmat lennot).

   Mutta muuten ei kyllä ole ollut rahaa laittaa ulkomaanmatkoihin. Tosin ruotsissa ollaan laivalla käyty sukulaisissa mm. viime vuonna muttei sitä kauemmas.

   Poista
  3. Joo, kirjota ihmeessä, olis kiva lukea kokemuksista! :) Ja toivottavasti löytyy hyvä äkkilähtö!

   Poista