tiistai 5. elokuuta 2014

Astiahaaveita

Tuntuu, että olis aika päivittää juomalasit. Meillä on ollut Iitalan Kartio laseja päivittäisessä käytössä ensimmäisestä yhteisestä kodista asti (eli siis 7 vuotta!). Kaapista löytyy pienemmässä koossa vaaleansinistä ja kirkasta sekä isommassa koossa harmaata. Lisäksi löytyy merkitöntä sarjaa, joissa on neliönmuotoinen paksu pohja ja pyöreä suuaukko.

Nuo vaaleansiniset Kartiot ei ole oikeastaan koskaan miellyttäneet, ne taitaa olla alunperin isäni saama joululahja työpaikaltaan ja päätyivät meille aikoinaan muuton yhteydessä. Kirkkaat Kartiot on myös saatu. Harmaat isot lasit taas on itse ostettuja. Isommista laseista on jo useampi mennyt rikki vuosien aikana ja näitä taitaa kaapista löytyä enää kolme kappaletta. Juuri yksi päivä napsahti taas yhden lasin reunasta pala pois astianpesukonetta täyttäessä. Pieniä on enemmän ja ne on meillä oikeastaan vain pojan käytössä (ei ole muuten yhtään mennyt rikki vaikka poika on juonut näistä vuoden ikäisestä ja onpahan jokunen lasi tipahtanut parkettilattiallekin! Kestävää lasia siis!). 



Vaikka uudet lasit olisi tarkoitus tulla vain aikuisten käyttöön, on silti suotavaa ettei ne olisi ihan ohutta lasia, ettei aina astianpesukonetta täyttäessä tarvitse niin varoa vaikka lasi kolahtaisi pöydän reunaan tms. Noita Iittalan Gaissa laseja meiltä löytyy kaksi ennestään (nämä myös saatu) ja ne on melko painavantuntuisia kädessä eikä siis ainakaan mitään heppoista lasia.

Essencen muotoilu on todella kaunis, mutta nämä on ainakin todella ohutta lasia. Halpisversio tästä olisi tuo Ikea, mutta haluaako sitten ostaa kopiota...? House taas on ehkä liiankin tavallinen.

Yleensä tykkään selkeälinjaisesta ja modernista muotoilusta, mutta jostain syystä nuo Lempi ja Sarjaton lasit puhuttelevat. Mies kyllä tyrmäsi nämä lasit täysin, joten ei taida ainakaan näitä tulla meille...


Mitkä juomalasit teillä on arkikäytössä?
Mikä näistä miellyttää sua eniten?

2 kommenttia:

 1. Meillä on käytössä Iittalan aaltolasit. Nämä ovat niin lapsilla kuin aikuisillakin. Meillä on toiminut "aikuisten astiat" lapsillakin, ei mee rikki vaikka tippuukin. (Paitsi yksi, mutta ei kai sitä lasketa?) Monet ihmettelevät miten meillä raaskitaan käyttää näitä mutta miksi ei. Lapset ovat osana perhettä eikä toistaiseksi tahallista viskomista (ja lasien rikkoutumista) ole tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaltolasit on muuten myös kivoja! Meillä on ihmetelty tuota samaa, että kuinka uskallan antaa juoda kartiolaseista! :)

   Ja nyt vasta tajusin yhteyden; vaunuverhot, sinä ja sun blogi! ;) Pitkät piuhat tai jotain... ;) Innolla odotellaan jo tilauksen saapumista!

   Poista