torstai 31. heinäkuuta 2014

Remonttihaaveita - yläkerran WC

Kodissamme ainoat alkuperäisessä kunnossa olevat tilat ovat enää molempien kerrosten pikkuvessat. Alakerran remonttihaaveista kirjoittelin täällä, nyt vuorossa yläkerran suunnitelmat.

Yläkerran wc on vielä pienempi kuin alakerran, noin 2m2. Tilassa on samat materiaalit kuin alakerran vessassa, muovimatto, valkoiset seinälaatat ja puinen paneelikatto.Yläkerran vessa on aika vähällä käytöllä, mutta tähän tilaan on ajateltu tehdä jotain erilaista. Vaihtoehtoja on useita eikä oikein osata päättää, miten pikkuvessaa lähtisi toteuttamaan.

Vaihtoehto 1: Lattiaan musta tai tumman harmaa n. 5cm x 5cm luonnonkivimosaiikki. Valkoinen gyproc katto, johon upotetut ledit. Seinät ylitasoitetaan ja maalataan valkoisiksi, tai laatoitetaan isolla valkoisella laatalla. Yksi seinä maalataan efektiksi eri värillä. Suosikkini olisi Tikkurilan Tunto Kivi -pinnoite mustana tai harmaana. Tuotteesta sanotaan Tikkurilan sivuilla seuraavasti:

"Tunto Kivi on aidosta suomalaisesta kivirouheesta valmistettu sävytettävä pinnoite, jolla saadaan sisätiloihin arvokkaita ja näyttäviä pintoja. Käyttökohteina ovat sekä julkisten tilojen suuret seinäpinnat että kodin seinien viimeistellyt yksityiskohdat."
Vaihtoehto 2: Lattiaan musta tai tumman harmaa n. 5cm x 5cm luonnonkivimosaiikki. Kolme seinää joko maalataan valkoisiksi tai laatoitetaan suurella valkoisella mattalaatalla. Katto mustaksi käsiteltyä sormipaneelia, joka jatkuu yhtenäisesti yhdelle seinälle efektiksi.Vaihtoehto 3: Yksi seinä raakalaudasta, muut seinät maalattu valkoinen tai valkoinen mattalaatta ja lattia harmaata laattaa. Tähän vaihtoehtoon sopisi katoksi joko valkoinen gyproc tai samaa raakalautaa myös kattoon. Kalusteiksi vessaan sopisi Ikean metrin levyinen kahden laatikon allastaso, valopeili sekä pöntön päälle Ikean ylöspäin aukeava kaappi. Näin vessaan saataisiin myös ihan mukavasti säilytystilaa.

Peili täältä, matto täältä, kaappi ja allaskaluste täältä


Minkä vaihtoehdon sä toteuttaisit? Vai jotain ihan muuta, mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti