torstai 3. heinäkuuta 2014

Järjestystä kaappeihin

Mä muodostan hyvin harvoihin tavaroihin tunnesidettä ja olenkin mestari luopumaan tavarasta. Käyn aika ajoin kaappeja läpi ja laitan esim. lasten vanhoja vaatteita ja tavaroita myyntiin tai hyväntekeväisyyteen. Uusia tavaroita tai esimerkiksi lakanoita, pyyhkeitä tai tyynynpäällisiä ostaessa edellytän, että uudelle on oikeasti tarvetta ja sitten karsin kulahtaneimmasta päästä vanhoja pois. En osta uusia kodintekstiilejä joka sesongin muotiväreissä tai -kuoseissa. Meillä ei myöskään ole esim keittiön kaapit täynnä kaikenlaista kippoa ja kuppia, jotka eivät olisi säännöllisessä käytössä.

Nyt on ollut taas useampi sellainen päivä, kun olen lasten päiväuniaikaan yrittänyt käydä tavaroita läpi. Etenkin pieneksi jääneitä lasten vaatteita on kertynyt jo sievoinen määrä. Toki joitain tavaroita säästän myös muistoksi, mutta näille on omat laatikkonsa ja yritän pitää nämä muistoesineet minimissä.
Olen myös hieman pakkomielteinen sen suhteen, että kaikille tavaroille olisi oma paikkansa. Okei myönnettäköön, että minunkin jäljiltä etsitään jos jonkinlaista tavaraa, kun tulee kiireellä kerättyä tavaroita pois pöydiltä, eikä ne sitten päädykään omille paikoilleen.

Mutta järjestyksen ylläpitämiseen sopii mainiosti SmartStoren laatikot ja Dymo! On jotenkin terapeuttista lajitella tavarat ja nimetä laatikot. Kuinka helppoa löytää mitä etsii!

Kuinka paljon te säilytätte esimerkiksi lasten vaatteita tai muita vauvatavaroita muistoksi? Löytyykö kodistanne useampikin "miljoonalaatikko" vai onko tavaroille omat paikkansa?

4 kommenttia:

 1. Heheh, taisin juuri rakastua suhun!!
  Dymo ja muovilaatikot käytössä meilläkin!
  Nyt vaan kesken toi ihan sama projekti, ja kaikki vähän sekaisin. Huoh. Milloinhan ehtisi kunnolla paneutua ja laittaa kaiken kuntoon! ?

  VastaaPoista
 2. Ite aattelin säilyttää molemmille lapsille ainaki äitiyspakkauksen makuupussit (ne omasta lapsuudesta tutut 80-luvun kuosit on nyt niin ihania ni jospa nämäki ois sit omien aikuisten lasten mieleen :) ). Lisäks säilytän vaatteet joissa lapset tuli sairaalasta kotiin, molemmilla ne oli 50-senttinen setti ä-pakkauksesta. Kastemekko lainataan seurakunnalta, mutta kasteen jälkeen puettavat juhlavaatteet ostettiin uutena (niitä harvoja uutena ostettuja vaatteita), ne säilytän myös. Lisäks itelle pidetään muistona 50/56cm nallehaalari, joka ostettiin esikoisen ekan ultran jälkeen lähinnä symbolisena juttuna, ja molemmilla se oli ulkohaalarina sairaalasta kotiutuessa.

  Jäken mamma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, että esikoisen äp:n makuupussin aion säilyttää. Tytöille ei edes otettu äitiyspakkauksia, viimeksi, kun taisi jäädä aika paljon käyttämättä niitä perusvaatteita, kun oli tullut itse hommattua tai saatu lahjaksi "kivempia". Kätevää, että ristiäismekkojakin saa lainata! :) Meillä jää toki myös nimiäisissä päällä olleet vaatteet muistoksi.

   Poista