lauantai 28. kesäkuuta 2014

Siskon kotona - osa 1: pihalla

Olin lasten kanssa viettämässä päivää siskoni perheen luona Keravalla. Heillä on ihana suuri piha ja koska siskoni on oikea viherpeukalo, löytyy heiltä kasvimaa ja kasvihuone sekä paljon paljon hyötykasveja . Tässä nyt kuvia heidän pihaltaan, myöhemmin sisätiloista!


Kasvihuone on hankittu tänä vuonna ja siellä kasvaa muun muassa avomaankurkkua, kasvihuonekurkkua, tomaattia ja chilejä useissa eri lajeissa, rucolaa, salaattia, basilikaa, tilliä ja persiljaa. Kasvihuoneen puisissa viljelylaatikoissa on hyödynnetty meidän makuuhuoneen seinässä käytettyn raakalaudan jämät!

Kasvimaalta puolestaan löytyy hernettä, mansikkaa, retiisiä, porkkanaa ja papuja. Voi kun saisi itsekin inspistä tallaiseen joku vuosi. Olisi ihana hakea tuoreet yrtit ja salaatit omalta pihalta!
Punasaviset kyltit on ostettu Fiskarsista Onomasta.

Nämä ihanat vanhat kynttiläpidikkeet talon ulkoseinällä ovat peräisin meidän mummin ja ukin mökiltä.
Tämä ihana viljelylaatikko on tehty terassilaudan jämistä. Tässä kasvaa basilikaa, persiljaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, ruohosipulia ja sitruunamelissaa. Kelpaisi meidänkin pihalle tuollainen laatikko!Ruokaryhmän yllä seinällä lankaköynnöstä. Metallikorit Bauhausista.


Ihanan tunnelmallisia lyhtyjä pihapuussa.


Sellainen ihana piha siskollani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti