keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Parmesaanilihapullat

Ikuisuusongelma: mitä tänään syötäisiin. Tuntuu, että joka viikko tekee niitä samoja ruokia, kanapastaa, makaronilaatikkoa, risottoa, jauhelihakastiketta ja uunilohta. Näitä perusruokia on kuitenkin kiva yrittää vähän varioida.
 
Eilen meillä siis syötiin parmesaanilihapullia tomaattikastikkeessa. Pojan lemppareita on yleisesti ottaen kaikki jauheliharuoat, joten hyvin upposi nämäkin. Tämä on hieman muokattu versio aikoinaan Yhteishyvä lehdessä olleesta reseptistä.
 
 
600 g jauhelihaa
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
hienonnettua persiljaa (muutama ruokalusikallinen)
2 tl oreganoa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl parmesaaniraastetta

Tomaattikastike:

500g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria
 
Lisäksi pastaa.

1. Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Turvota.

2. Sekoita joukkoon jauheliha, persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi.

3. Muotoile lihapulliksi. Kypsennä uunissa 10-15 minuuttia.

4.Sekoita paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia.

Tarjoile pastan kanssa.
 
  
 
Helppoa, nopeaa ja herkullista!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti