sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Makuuhuone

Aikuisten makuuhuoneena on toinen pienemmistä (n.11m2) makkareista, tästä huoneesta on myös käynti parvekkeelle. Yhdellä seinällä on upotetut vaatekaapit ja yhdellä parvekkeen ovi. Huoneeseen jää siis vain yksi ehjä seinä, jolle on sijoitettu parisänky. Sängyn molemmin puolin on kiinnitetty yöpöydiksi mieheni mummolan navetasta löytyneet vanhat olutkorit. Mummo ei oikein ymmärtänyt, että käytettäisiin näitä sisustuksessa. Hän sanoi meinanneensa jo moneen kertaan polttaa korit, kun eihän näillä mitään tee… Pelastin polttotuomiolta samalla useamman korin.
 
 
 Sängyn päätyseinälle haluttiin jokin efekti, mutta maalaukset ja tapetit tuntuivat jotenkin nähdyiltä vaihtoehdoilta. Päädyttiin raakalaudoitukseen. Seinään tehtiin pystykoolaus ja laudat kiinnitettiin naulapyssyllä. Alun perin oli tarkoitus maalata laudat mustiksi ja ostettiinkin jo Tikkurilan helmiäismaali. Värimallin perusteella tehty valinta osoittautui vikaostokseksi, sillä väri taittoi mielestäni liikaa liilaan. Onni onnettomuudessa olemme tykästyneet laudan luonnolliseen väriin, eikä seinälle enää edes kaipaa maalia. Tässä on kuitenkin vaarana, että käsittelemättömät laudat kellastuvat auringon valon vaikutuksesta. Mikäli näin käy, voi laudat maalata vielä jälkikäteen. Seinälamput on Bauhausista. Sängyn molemmin puolin on myös kytkimet, joista saa sytytettyä ja sammutettua sekä seinälamput, että kattovalon. Johdot on kivasti piilossa katseilta laudoituksen takana. Kattovalaisin on Yki Nummen Kartio.
 
 
Alkuperäisiin vaatekaapin oviin vaihdettiin muovisten vetimien tilalle Ikean teräksen väriset vetimet (klik), joilla kaappien ilme modernisoitui sopivasti. Sängyn runko ja sängyn pääty ovat Askosta, patjat Ikeasta. Kodin1:stä edelliseen asuntoon ostetut verhot eivät enää oikein sovi tyyliin ja ne haluaisinkin vaihtaa pellavaverhoiksi. Ainakin H&M Homen valikoimissa on kivoja vaihtoehtoja (klik).
 
Tytöt nukkuvat vielä toistaiseksi meidän makuuhuoneessa samassa pinnasängyssä. Pinnasänky mahtuu juuri ja juuri sängyn toiselle puolelle.
 
Vaatekaapit ovat melko pienet (tai sitten meillä on vain liikaa vaatteita…) ja tarkoituksena on tehdä pieni liinavaatekaappi nykyiselle pinnasänkyseinustalle. Pelastin sieltä samaisesta mummon navetasta kaksi vanhaa ikkunaa. Ajattelin nämä oviksi ja kaapin rungon tekisin esim. maalatusta vanerista tai kalustelevystä. Ajanpuutteen vuoksi tämä projekti tulee todennäköisesti olemaan suunnittelulistalla vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti