tiistai 24. kesäkuuta 2014

Lelusäilytys olohuoneessa

Lelusäilytys – varmaan jokaisen lapsiperheen murheenkryyni… Lelut pitää olla helposti saatavilla, siten, että lapsi saa ne itse esille, mutta myös kerättyä pois. (Ja mieluusti äidin silmää miellyttävällä tavalla...) Meillä se kyllä toistaiseksi menee useimmiten niin, että äiti kerää iltaisin kaikki lelut paikoilleen. Mukavampi olla itse alakerrassa iltaisin lasten käytyä nukkumaan, kun on tavarat paikoillaan ja aamulla on kivempi herätä, kun ei tartte ensimmäiseksi väistellä pikkuautoja.


Meillä siis leikitään pääsääntöisesti alakerrassa. Olohuoneessa on sohvapöytänä kaksi useampi vuosi sitten Iskusta ostettua betonikantista metallipöytää. Näiden alle mahtuu juuri sopivasti Ikean säilytyslaatikoita. Toisessa on dublot ja toisessa vauvaleluja. Näiden lisäksi löytyy autoja, keittiövälineitä, kirjoja, palapelejä, junarataa jne. Osa on piilotettu tv-tason kaappiin ja esim. autoille (joita meidän pojalta löytyy paljon!) ja keittiövälineille on omat Kodin1:stä ostetut korit. Mihinköhän ne kaikki nuket ja muut ”tyttöjen lelut” saadaan vielä mahtumaan…
Aiemmin, kun asuttiin yksitasoisessa asunnossa, oli paljon pojan leluja myös hänen omassa huoneessaan. Nyt kaikki tavara kertyy alakertaan. No ehkä kun lapset kasvavat korostuvat myös yläkerran hyödyt, lapset toivottavasti joskus leikkivät siellä keskenään, eikä ihan kaikki lelut kulkeudu alakertaan. Kai...?

2 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle ja kivalta näyttää sun blogi. Pitää tulla ajan kanssa lukemaan paremmin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva, kun jätit kommenttia! :) tervetuloa vaan seurailemaan!

    VastaaPoista