sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lastenhuoneet

Meillä lastenhuoneet ovat hyvin erityylisiä. 2-vuotiaan esikoispojan huoneesta löytyy autotapettia, vihreää ja vähän ”retrotyyliäkin”. Tyttöjen huoneessa taas on paljon hempeämpi tunnelma, vaalean harmaata, valkoista ja vaaleanpunaista. Tytöt saivat isoimman kolmesta makuuhuoneesta, huone on noin 14m2. Alun perin suunniteltiin isointa huonetta pojan huoneeksi, ja vauva olisi saanut pienemmän (noin 11m2) huoneen. Kaksosuutiset saatuamme huonejärjestys kuitenkin muuttui, onneksi emme olleet alkaneet vielä tapetointipuuhiin!
 
 
 
Pojan huoneen tapetti on Esta Home Jimbo Cars tapetti sävyssä army. Tämän tilasin Sisustus Kullanmuruista (klik). Tuolta sai tilattua etukäteen pienet mallipalat tapeteista, jonka perusteella oli helppo tehdä valinta. Välillä pelkän kuvan perusteella on vaikea hahmottaa oikeaa sävyä ja kuvioiden kokoa. Mikäköhän siinä muuten on, että aina se tapetin kuvion paljous yllättää seinällä! Mutta tähän autotapettiin olen ollut todella tyytyväinen, ja autohullu poikakin tykkää. Koen tämän tapetin myös pitkäikäiseksi, kuviosta tykkää varmasti vähän isompikin poika.
 


 
 
 Pojan huoneessa on myös kaappiprojektini, huuto.netistä ostamani vanha astiakaappi. Tämä on ihana, mutta vaatisi hieman kunnostusta, pöytälevy on toiselta sivulta haljennut, ja kaapin sivu samaiselta kyljeltä on kärsinyt jonkinlaista kosteusvahinkoa. Jossain vaiheessa suunnittelin tämän hiomista ja valkoiseksi maalaamista, mutta enpä taida raaskia, väri sopii niin mahtavasti tapetin väriin. Ehkä siis vain hionta ja lakkaus… Pieni lasten tuoli on euron löytö muutaman vuoden takaa vanhasta Matinkylän kierrätyskeskuksesta. Sekin ollut joskus listalla maalattavat, mutta on itse asiassa aika ihastuttava noin.
 

Tyttöjen huoneeseen halusin jotain paljon herkempää ja päädyin Farg & Form Moln tapettiin harmaana. Tämän tilasin Lekmeristä (klik). Tähän saa kivasti yhdistettyä vaaleanpunaista ja valkoista, joista yhdessä syntyy mukavan herkkä tunnelma. Tyttöjen huoneen järjestys on vielä hieman kesken, tytöt kun nukkuvat vielä meidän makuuhuoneessa samassa pinniksessä. Tyttöjen huone on kuitenkin sen verran suuri, että kaksi pinnistä ja tulevaisuudessa kaksi juniorisänkyä tulee mahtumaan sinne oikein kivasti. Esikoinen siirtyi aikoinaan nukkumaan omaan huoneeseensa viiden kuukauden iässä. Tytöt siirtyvät viimeistään siinä vaiheessa, kun eivät enää mahdu samaan pinnikseen. Meidän makuuhuoneeseen kun ei kahta pinnasänkyä saa järkevästi mahtumaan.
 

 
Seinällä on itse tehtyjä tauluja ja lipaston päällä Bauhausista ostetut pyöreät seinähyllyt. Kahden hyllyn taustalle olen laittanut tapettia. Verhot on saatu siskoltani, alun perin Ikeasta. Huoneesta poistettiin edellisten asukkaiden jäljiltä kaksi isoa vaatekaappia ja tyttöjen vaatesäilytys on Ikean Malm lipastossa. Näihin mahtuu paljon pienten vaatteita!
 


 
 
Lastenhuoneiden sisustaminen on erittäin mieluista, näihin tiloihin voi käyttää ihania lapsellisia kuoseja sekä rohkeammin sellaisia värejä, joita ei ehkä olohuoneen tai aikuisten makuuhuoneen seinillä tai tekstiileissä jaksaisi katsoa. Kauniit lelut ovat myös kivoja sisustuselementtejä.

5 kommenttia:

 1. Ihana lastenhuone! Nuo pyöreät hyllyt on tosi kivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meeri! :) Nuo hyllyt on tosiaan kivat ja ilme muuttuu, kun vaihtaa niiden taustoja.

   Poista
 2. Aivan älyttömän ihanat huoneet, etenkin tuo tyttöjen huone <3 Meillä on lasikuitutapetti kauttaaltaan asunnossa, jota ei lähdetty poistamaan, joten maalia vaan pintaan. Tytöt oli ensin huoneessa, jossa oli tumman beige seinä ja nyt ovat meidän vanhassa makkarissa, jossa on tumman harmaa seinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! :) Lasikuitutapetti voikin olla aika haastava poistettava...

   Poista
  2. Tuli muuten vielä mieleen, että voihan lasikuitutapetin ylitasoittaa ja sitten tapetoida tai maalata. Voi olla joskus helpompaa ja nopeampaa kuin poistaminen.

   Poista